A vasúti sínekre és az útra is fa dőlt

A tegnapi viharos szélben Somogyszob és Beleg között a vasúti sínekre dőlt egy fa, egy másik pedig Kisbajom külterületén a közútra. A viharos szél miatt mára figyelmeztetést adtak ki Nagyatád térségére is.

A megyei műveletirányítási központba összesen tizenkilenc esetben érkezett bejelentés kidőlt fák és leszakadt faágak miatt a hét első napján.

Somogyszob és Beleg között vasúti sínekre dőlt egy fa tegnap dél körül. Ezt viszonylag gyorsan eltávolították a vasút pályamunkásai. Kisbajom külterületén pedig egy közútra dőlt fát kellett eltávolítaniuk a nagyatádi tűzoltóknak. Ma nem sokkal dél előtt ugyancsak Somogyszobra kellett vonulniuk a lánglovagoknak: a Kossuth utcában egy 20 méteres fenyőfa dőlt meg az út felé.

Balatonfenyvesen vezetékre, gyalogosátjáróra zuhant egy fa. Kadarkút, Balatonszárszó, Balatonboglár, Kaposvár és Fonyód területén is kidőlt fák nehezítették a közlekedést. Mindezek mellett Kaposváron egy épület bádogozását bontotta meg, Siófokon pedig egy kandelábert rongált meg a viharos erejű szél. A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói kéziszerszámokkal és láncfűrésszel mindenütt rövid idő alatt szüntették meg a veszélyes helyzeteket.

Mára a viharos szél miatt a nagyatádi térségre is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kedd kora estig az északnyugati, északi szél errefelé is időnként viharossá fokozódik (60-75 km/h). Este fokozatosan mérséklődik a szél.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás