Akár 5 cm hó is hullhat a járásban

12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat Somogyban szombaton napközben – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében. A szánkózás szerelmesei nem örülhetnek, ugyanis a lehullott hó hamar elolvad.

Szombat napközben és éjszaka Nagyatád térségében 5 cm-t meghaladó mennyiségű hó hullhat. A hógolyózás és szánkózás szerelmesei azonban nem örülhetnek, ugyanis a lehullott hó a délutáni órákban várhatóan olvadozni fog. Sem a nappali, sem az éjszakai hőmérséklet nem megy fagypont alá, ám a hőérzeten a feltámadó szél valamelyest ronthat.

Vasárnap már csak délelőtt lesz hószállingózás, az előrejelzés szerint maximum 1 cm hullik majd, ráadásul a hét utolsó napjának estéjén újabb csapadékzóna éri el a járás területét. Havazásra már nem, viszont esőre annál inkább számíthatunk. A hőmérő higanyszála alig kúszik majd fagypont fölé napközben, ám a délutáni forraltbor-főző versenyen felmelegedhetnek az érdeklődők.

Hétfőn borongós, esős időre ébredhetnek a nagyatádiak, ami napközben sem fog elállni. Erre a napra 3-6 Celsius-fokos nappali hőmérsékletet jelez az OMSZ.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

(Nyitókép: Röhrig Dániel)

Megosztás