Alig fél évvel a megválasztása után lemondott Segesd polgármestere

Ezt a közösségi oldalán jelentette be. Nem taglalta az indokait, de nekünk elmondta: a képviselők többsége nem akart együttműködni vele, sőt, mondvacsinált ürügyekkel folyamatosan gátolta a munkát.

Hosszas vívódás után arra az elhatározásra kellett jutnom, hogy a mai naptól tovább nem tudok Segesd község lakosainak szolgálatában állni. … Sajnos az egységet, amire nagy szükség lenne, nem tudtam megteremteni.

Remélem, hogy településünk lakói tudnak olyan polgármestert választani, aki ezekben a nehéz időkben megfelelően tudja szolgálni Segesd község lakosságát a képviselő-testülettel együtt… 2022. december 1-én a polgármesteri megbízatásomról lemondok

– írta Facebook-oldalán a polgármester. Bencze Imrét idén júliusban választotta meg a több mint  2300 lakosú település. Az előző polgármester, Péntek László halála miatt 2021 februárja óta betöltetlen volt a tisztség. Csaknem másfél évig Takácsné Illés Henriett alpolgármester vette át a feladatot, aki szintén elindult a nyári időközi választáson, de alulmaradt.

Rögvest a választás másnapján kiderült, hogy a járás legnagyobb községében egyesek igencsak zokon veszik a többség döntését: lebontották a kampány alatt készült új buszmegállót. A segesdiek úgy tudják, a 6 fős testületből 4 képviselő azóta is mindent elkövetett, hogy ellehetetlenítse a megválasztott polgármestert.

Ők most pezsgőt bontottak örömükben – erősítette meg ezt Bencze Imre. – Mindenbe belekötöttek, állandóan rendkívüli üléseket kellett összehívni, ezeken engem állítottak pellengérre. Pedig az elején megígérték, hogy a falu érdekében készek az együttműködésre. Valójában azonban semmi sem tetszett nekik. Pl. beázott a művelődési ház egy része, megjavíttattam, a vészkijáratok ajtajai szabálytalanul befelé nyíltak, ezt is helyrehozattam.

A 4 képviselő legnagyobb probléma a csatornapénz kifizetése volt, hangsúlyozta Bencze Imre.

Annak idején 180 ezer, ill. 210 ezer forintot kellett befizetni a lakóknak, a beruházásból megmaradt összesen 120 millió forintot azonban évekig nem kapták vissza az emberek. Ahogy átvettem a polgármesteri tisztséget, kiderült, hogy mindössze 30 millió maradt belőle, pedig kizárólag erre a célra lehetett volna használni. Ezt már engedjem el, hajtogatták a képviselők, de én nem tudom, ez a falunak visszajár! A 30-at egyébként ki is fizettük a lakosoknak.

Bencze Imre nem tett feljelentést az ügyben, úgy fogalmazott: ő világ életében tűzoltó volt, békés ember, és ilyen megoldást szeretett volna találni.

Hogy egy másik példát hozzak, se orvos, se védőnő nem volt Segesden, most ez is megoldódni látszik, de az említett képviselők számára ez sem volt fontos, ők mondvacsinált ürügyeket kerestek inkább.

Bencze Imre a járásban egyedüliként társadalmi megbízatásban vállalta egy település vezetését, méghozzá a legnagyobbét. Most azt üzente a képviselőknek: ha nem tudnak együttműködni egymással Segesd község lakosságának a szolgálatában, javasolja, hogy oszlassák fel magukat, és adják vissza a mandátumukat, miként ő is. Nekünk azt mondta: nyilván nem fogják megtenni, de ő nem adja fel.

Majd 2024-ben meglátjuk, ha egy olyan testületet tudok toborozni, akik hajlandók Segesdért együtt dolgozni, és, persze, ha a falu is úgy gondolja.

Megosztás