Sok zsáknyi adományt gyűjtöttek az átmeneti otthon gyermekeinek civilek

Gyerek- és felnőttruhákat, tartós élelmiszereket, játékokat, cipőket, még tévét is ajánlottak fel a segítő szándékú emberek a nagyatádi Családok Átmeneti Otthonában élők számára.

Az adományokat ma adták át. Az intézmény otthontalanná vált családok, várandós édesanyák lakhatását biztosítja, akik az ország bármelyik pontjáról érkezhetnek. A vöröskereszt működteti, és ez az egyetlen ilyen jellegű intézmény Somogyban. A lakhatás biztosításán túl segítséget nyújt a szülőknek gyermekeik teljes körű ellátásához, gondozásához és neveléséhez.

Munkatársai fő feladatuknak tekintik, hogy megakadályozzák a gyermekek családjuktól való elszakítását, biztosítsák a családok egyben maradását, és erősítsék a család önálló életviteli képességét. Az otthon Nagyatádon 50, a csokonyavisontai részlegében pedig 10 személyt tud elhelyezni, miközben 164 család szerepel a várólistáján.

Október végén írtunk róla, hogy egy kétgyermekes taranyi családapa adománygyűjtést kezdeményezett a nagyatádi otthonban élők számára. Keller Róbert úgy érvelt: azon a gyereken, aki nem mehet haza a saját otthonába, kötelességünk segíteni.

A taranyi családapa civil kezdeményezéséhez csatlakozva Horváth Mónika és Harsházi-Kovács Dorina úgy döntöttek, hogy támogatják és segítik Robi munkáját a Családok Átmeneti Otthona lakói számára. Ők is meghirdették az adománygyűjtő akciót az ismeretségi körükben, és az alábbi felajánlások gyűltek össze:

  • 30 db Mikulás csomag az Otthonban élő gyermekek számára,
  • 2 zsák plüss/gyermek játékok,
  • 1 doboz tartós élelmiszer,
  • 1 zsák gyermek ruha,
  • 1 zsák női ruha.

A kezdeményezés támogatói:

Svégelné Krakker Ágnes

Kovács Dávid

Svégel Kamilla

Harsházi-Kovács Dorina

Harsházi Balázs

Illés Krisztián

Horváth Mónika

Györe-Jancsik Szonja

Merencsics Katinka

Merencsics Árpád

Dósa Szabina

Druzsin Zsolt

Kovács Lilla

Kovácsné Káplár Erika

Kertész Mária Anna

Jancsik Róbert

Jancsikné Földi Katalin

Vancsuráné Kakrik Szabina

Szabó Judit

Meszlaricsné Horváth Viktória

Forrai Tamás

Forrai Ágnes

Tide üzlet – Gyéresi Edit

Gresa-Kolonics Henrietta

Horváth Tímea

Horváth Csilla

Dr. Janzsó Szandra

és még sokan mások.

Megosztás