Áll a tojásfa!

Ma délután állították fel a Nagyatádért Egyesület tagjai a nyusziházaspárt és a tojásfát a Baross Gábor utcai kanyarban. Már évtizedes hagyományra tekint vissza a díszek kihelyezése.

Ma délután a Hotel Solarral szemben, a Baross Gábor utcai kanyarban kihelyezte húsvéti díszeit a Nagyatádért Egyesület. A hagyományokhoz illően egy nyúlházaspár, barkaágak és egy tojásokkal díszített fa ékesíti a platánfák árnyékában megbújó virágos kupacot. 2007 óta minden évben Nyuszi úr és Nyusziné köszöntik a városba érkezőket a kanyarban. A ruhájukat az egyesület tagjai varrták, és a füles figurákat is ők maguk készítették és tömték ki.

200 hímes tojás lóg a fáról - még lehet hozni!
200 hímes tojás lóg a fáról – még lehet hozni!
Nyúlék érdeklődve figyelik a munkálatokat
Nyúlék érdeklődve figyelik a munkálatokat
A Nagyatádért Egyesület tagjai egész délután dolgoztak a díszítésen
A Nagyatádért Egyesület tagjai egész délután dolgoztak a díszítésen

A tojásfa hagyománya még nem olyan régre tekint vissza: három éve gyűjtik minden évben az egyesület tagjai a hímes díszeket. Idén is meghirdették: szeretettel várják a kreatív alkotókat, akik egy húsvéti tojással járulnak hozzá a fa díszítéséhez. Akár még most is fel lehet rá akasztani a saját kezűleg készített vagy vásárolt hímes tojásokat. Jelenleg körülbelül 200 darab lóg a tojásfa ágain. 

Tapsifüleken át
Tapsifüleken át
Megosztás