Alla Purgacsova a nagyatádi táncdalfesztiválon!

Kislány a zongoránál, Gedeon Bácsi, Kicsit szomorkás a hangulatom, Hol jár az eszem? – csak néhány a Déryné Vándorszíntársulat Táncdalfesztivál műsorának repertoárjából.

Kaposvárról látogattak el időutazásra invitálni a nagyatádiakat: a Déryné Vándorszíntársulat az 50 évvel ezelőtti magyar zenés kultúra világába kalauzolta el a nézőket. A színpadon megelevenedett a táncdalfesztiválok utánozhatatlan (most mégis utánzott) világa. A társulat nagy gonddal ügyelt rá, hogy a retro hangulatú műsorban minden a korhűségnek feleljen meg: a korabeli öltözéktől és jelmezektől kedzve a konferanszié kimért, időnként kissé giccses felvezető mondatain át a közönségből választott „szakértői” zsűriig – minden a heyén volt, hogy a vidám szocialista évek zenei produkciói megelevenedjenek a nagyatádi színpadon.

Kislány a zongoránál - Horváth Gyula Antal előadásában
Kislány a zongoránál – Horváth Gyula Antal előadásában
A zsűri nem egyszer maximális pontszámot adott
A zsűri nem egyszer maximális pontszámot adott

Török Tamás rendező már 15 éve vezeti ezt a produkciót, és még jól emlékszik gyermekkorából a táncdalfesztiválok világára. Összesen 15, ma már retrónak mondható dalt adtak elő a színészek, mindet más öltözékben, más stílusban, hol vokálénekesekkel, hol szólóban. Ráadásul egy igazi sztárvendéget is fogadtak a reflektorfények özönében: a méltán híres szovjet esztrádénekesnő, Alla Purgacsova látogatott el szerény városunkba. Orosz nyelven meginvitálta a fesztivál győzteseit a moszkvai VIT-re, melyet a konferanszié sűrűn psilogva igyekezett lefordítani. Viccet félretéve, az orosz művésznőt is a társulat egy tagja játszotta el, Balázs Izolda, aki hibátlanul, hűen hangsúlyozva az idegen nyelv dallamait képviselte a szovjet-magyar baráti kapcsolatot. A konferanszié minden fellépő után kérte a zsűri segítségét a pontok összegzéséhez, és természetesen a végén eredményhirdetéssel a két legjobbnak ítélt, maximális pontszámot kapott produkció előadóit újra a színpadra szólították. Ezután fináléval zárták a fesztivált, a „Nem csak a 20 éveseké a világ” dallal, melynek éneklése közben az előadók a nézőtérre jöttek, és a közönséggel együtt táncoltak. A Retro Naphoz igazán méltó produkcióval sikerült zárni az estét.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás