Állami kitüntetést kapott a nyugdíjas nagyatádi pedagógus

Méghozzá a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésében részesült Szabó Irén, a KSZC Ady Endre Technikum és Gimnázium nyugalmazott tanára, akinek ezzel ismerték el a 40 éves pályafutását.

Szabó Irén közel 40 évig tanította a nagyatádi fiatalokat a kémia tudományára. Két évvel ezelőtt ment nyugdíjba. A négy évtizedet felölelő pályafutása során a 13 éves gyerektől kezdve egészen az 50 éves felnőttig bezárólag a város és a környék apraja-nagyját vezette be a vegytan útvesztőjébe, és egyúttal az átadott tudásának köszönhetően kiutat is mutatott ebből az útvesztőből a tanulni vágyóknak. 

A kitüntetést március 15-én, a Pesti Vigadó épületében egy állami ünnepség keretein belül vehette át a KSZC Ady Endre Technikum és Gimnázium nyugalmazott tanára Vitályos Esztertől, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettésétől, valamint Závogyán Magdolnától, a kultúráért felelős államtitkártól.

– Ezzel elismerték a munkámat – fogalmazatt a pedagógus. – A tanítás mellett versenyeken vettem részt a diákjaimmal, sőt, versenyeket is szerveztem, szakmai körökben publikáltam, illetve, amit nagyon fontosnak tartok, hogy kutatásokba is bekapcsolódtunk a tanulókkal.

Ezeken kívül számtalan diákszimpóziumon vett részt a tanítványaival, illetve még nyugdíjazása előtt egy fiatalt felkészített a Kutató Diákok Országos Szövetségének konferenciájára is.

A kitüntésre a Kaposvári Szakképzési Centrum, valamint az Ady vezetősége terjesztette fel a nyugalmazott pedagógust.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt a független és demokratikus Magyarország érdekeinek elősegítése, valamint támogatása körül kimagasló érdemeket szerzett magyar és külföldi állampolgároknak adományozható.

Megosztás