Árokba csúszott egy autó a lábodi úton

Pályaelhagyás következtében egy Fiat típusú személygépjármű balesetet szenvedett az esti órákban. A katasztrófavédelem megkezdte a jármű mentését. A rendőrségi helyszínelés idejére félpályás útlezárás van érvényben.

Ma este hét óra körül egy Fiat típusú jármű vezetője Lábodról Nagyatád felé közlekedve elvesztette uralmát az autó fölött, és a szemközti árokba sodródott. Csak a sofőr tartózkodott benne, ő nem szenvedett sérülést. A Katasztrófavédelem munkatársai kivoultak a helyszínre és megkezdték a műszaki mentést. A rendőrség jelenleg is helyszínel, így félpályás útlezárás van érvényben. A baleset nem sokkal a körfogalom után, a lábodi kanyar előtt történt. Fotóriporterünk jelenleg is a helyszínen tartózkodik, hamarosan fényképekkel is jelentkezünk. 

Frissítés:

Fát kellett vágni a műszaki mentéshez
Fát kellett vágni a műszaki mentéshez

A tűzoltóknak az autó kiszabadításához két fát is ki kellett vágniuk. Személyi sérülés nem történt. Sajnos azonban ma este egy másik somogyi balaesethez is riasztották a katasztrófavédőket, mely halálos kimenetelű volt. Az esetről a katasztrófavédelem is beszámolt:

Összeütközött egy kamion és egy személygépkocsi a 61-es főút Pogányszentpéter és Iharosberény közötti szakaszán, a 182. kilométer közelében. A személyautó az árokba, a tetejére borult. Egy ember utazott benne, ő beszorult a járműbe. A nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőknek, de az életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen meghalt. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a forgalom elől.” 

Az este jelentős párakicsapódás tapasztalható az úttesteken, jelenleg -4 fok mérhető a városban. A körülmények következtében fokozottan csúszásveszélyesek az utak. Felhívjuk minden olvasónk figyelmét, hogy óvatosan közlekedjenek ma este és a hajnali órákban, előzzük meg újabb balesetek kialakulását!

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás