Tüntetnek Nagyatádon is: „Elég volt!”

A rabszolgatörvény csak az utolsó csepp volt a pohárban: korábban a lakástakarékok és a devizahitelek ügye, vagy éppen az uniós pénzek szervezett lenyúlása min-mind hozzájárult a közfelháborodáshoz, mondták a tiltakozók.

Hét autóval tartják jelenleg is a forgalomlassító demonstrációt Nagyatádon, a Hunyadi utcában. Ezeken transzparensek: Le a rabszolgatörvénnyel!; Tolvaj banda!; Csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez!; Független közmédiát!

Lényegében az országos tüntetéseken a Momentum által megfogalmazott öt pontot követelik itt is: a túlóratörvény azonnali visszavonását; kevesebb rendőri túlórát; független bíróságokat; Európai Ügyészséget; független közmédiát.

Mint azt tegnap már megírtuk, a nagyatádi tiltakozó akciót két magánszemély szervezte: Csendesné Murányi Ibolya és Boros László. 

– A rabszolgatörvény botrányos megszavazása csak az utolsó csepp volt a pohárban – sorolta az okokat Csendesné Murányi Ibolya. – Előtte megszüntették a lakástakarékpénztárak állami támogatását, a kisemberek egyetlen érdemi megtakarítási lehetőségét. Ugyancsak nem voltak hajlandóak a devizahitelekkel kapcsolatban érdemben tárgyalni. A közpénzek és az európai uniós pályázati források államilag szervezett lenyúlása, a milliárdos lopások pedig már hosszú évek óta nyilvánvalóan folyó gyakorlat. Egyébként éppen ez utóbbi megakadályozásához elengedhetetlen, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Tudjuk, hogy sok embert felháborít mindaz, amit a Fidesz művel, de meg vannak félemlítve. Mi fel merjük vállalni, ki merünk állni, nincs veszíteni valónk, és megmutatjuk, hogy nemcsak Budapesten és a nagyvárosokban, de például Nagyatádon sem tetszik, ami az országban történik. Bízunk benne, hogy egyre több helyen és egyre többen mernek majd kiállni a jogainkért és a felháborító igazságtalanságok ellen.

A demonstrálók hozzá fűzték: elnézést kérnek mindenkitől, akinek kellemetlenséget okoztak a forgalomlassítással, de, mint mondták, már nem maradt más eszközük. Az akció első órájában mintegy tizenketten tiltakoztak a jelenlétükkel. Az elhaladó autókból többen is dudáltak és integettek szimpátiájuk kifejezéséül.

Megosztás