Aszfaltozzák az új átkötő utat

Már aszfaltozzák a Berzencei út és a taranyi közötti átkötő utat. Az 1500 méter hosszú szakasz Nagyatád teherautó-forgalmának a 90 százalékát ki fogja vinni a belvárosból a várakozások szerint.

Az összekötő út megépítésére uniós pályázaton nyert pénzt az önkormányzat. A beruházással egyrészt az egykori laktanya területén kialakult ipari parkot fejleszti, másrészt igyekszik jelentősen csökkenteni a belváros teherforgalmát. Mért adatokat ugyan nem ismerünk, de becslések szerint több száz tehergépkocsi közlekedik naponta a nagyatádi ipartelepre: főleg gabonaszállítók, a Büttner Kft., a DEH Kft. és a Novics Kft. áruit szállító kamionok.

Az 1500 méter hosszú nyomvonal nagyobbik részén, a Berzencei úttól befelé jövet a kopóréteget is megkapja most az aszfalt. A laktanyán belüli 500 méteren egyelőre csak a kiegyenlítő réteget rakják le, a végső aszfaltozás majd tavasszal lesz, mert ott még közműépítési munkálatok folynak. A jövő hét keddig mintegy 50 kamionnyi aszfaltot, 1400 tonnát fektet le a helyszínen a kivitelező.

A Berzencei és a taranyi utat összekötő szakaszt 40 tonna össztömegre, azaz 11,5 tonnás tengelysúlyúra méretezik.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás