Az Ady rontott, a szakközépiskola javított az országos rangsorban

Az idén is felállították a középiskolák rangsorát. Az összes hazai intézmény szerepel benne, mégpedig képzéstípusonként. Az országos listát az érettségi és kompetenciamérés eredményei alapján készítették el.

A középiskolák rangsorát a Legjobbiskola.hu állította össze. A toplistát idén is a veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti, 2. a Budapesti V. Kerületi Eötvös József Gimnázium, a 3. pedig Budapesti XIV. Kerületi Szent István Gimnázium. Az első tízben egy szegedi, két nyíregyházi és egy debreceni gimi is van: vagyis a legjobbak fele vidéki.

Az 1645 intézményt,ill. azok képzési formáit tartalmazó rangsorban a régió legjobbja a 21. helyen álló Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium 8 évfolyamos gimnáziumi képzése. A somogyi középiskolák között az 59. helyen szereplő Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium 4 évfolyamos képzése szerepel legelöl, két helyezést javítva a tavalyi eredményén. A közelben lévő nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium a 90. a listán. A megyében maradva, a Táncsics utáni következő legjobb helyen, a 189.-en a kaposvárikatolikus gimnázium 4 évfolyamos képzését találjuk, méghozzá 35 helyet javítva. Ugyancsak javított 11 helyet a kaposvári Munkácsy gimnázium 6 évfolyamos képzése (219.). A Siófoki Perczel Mór Gimnázium 4 évfolyamosképzése a 298., a fonyódi Mátyás Király Gimnázium 4 évfolyamosa a 462., a barcsi Széchenyi gimi 4 évfolyamosa az 564., de óriásit javítva: 213 helyet lépett előre, ezzel Somogyban messze a legtöbbet javított a tavalyi helyezésén! 631. a marcali Berzsenyi gimi 4 évfolyamosa, 15 helyet rontva.

A barcsi Dráva Völgye Gimnázium 6 évfolyamos képzése a 695., és csak ezután következik a nagyatádi Ady gimnázium 6 évfolyamosa a 697. helyen, 13 helyezést rontva a tavalyi eredményén. Sajnos, a nagyatádi Ady másik két képzéstípusa is gyengébben szerepelt, mint előző évben. A 4 évfolyamos képzés 12 (a 705. – ez egyébként az idei tanévben már nem indult el), a szakgimnáziumi pedig 17 (a 730.) helyezéssel került hátrább. A KSZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az 1628. a listán a szakgimnáziumiképzésével, a szakközépiskolaival pedig az 1629. Előző 11, utóbbi 27 helyet lépett előre egy év alatt. A megye gimnáziumai között a csurgói Csokonai református szerepel a listán leghátrébb (744.) 59 helyet rontva. Csurgó másik középiskolájának, a Kolping Nagyváthynak a 4 évfolyamos gimnáziumi képzése viszont 84 helyet javított (1287.).

A rangsor idén se csak a tavalyi év érettségi és kompetencia felmérési eredményeit vette figyelembe, hanem az elmúlt öt évét. Ezzel igyekeznek kiküszöbölni egy gyengébb, vagy esetleg egy kiugróan jó év eredményeit.

Megosztás