Az aszfalt hősei a hőségben: a nagyatádi maraton eredményei

Közel 30 fokos hőségben verekedték át magukat a pályán a nagyatádi maratonfutók. Idén hazai versenyző teljesítette elsőként a távot. A félmaraton induló Szabó Tünde a férfi mezőnyt maga mögött hagyva ért célba.

10:00-kor Ormai István polgármester, és Wei Xiang, a Wink tulajdonosa együtt szólaltatták meg a rajtjelet adó légkürtöt. Második alkalommal lépték át a rajtvonalat a Wink Nagyatád Maraton versenyzői. A megmérettetésre váltóban is lehetett nevezni, félmaratoni távon, illetve ki lehett próbálni a verseny egy körét 7 kilométeres távon. 

A polgármester és a Wink tulajdonosa együtt rajtoltatták a futókat
A polgármester és a Wink tulajdonosa együtt rajtoltatták a futókat
Közel 240-en neveztek be a maratoni távra
Közel 240-en neveztek be a maratoni távra

Az időjárás nem kímélte a versenyzőket: egész nap egy felhő sem takarta el a napot, a hosszú aszfaltos utak serpenyőként verték vissza a hőséget, a frissítőállomások dolgozói nem győzték adni a vizet a verejtékező futóknak. 

Nagy volt a hőség: a versenyzők nem győzték hűteni magukat
Nagy volt a hőség: a versenyzők nem győzték hűteni magukat

A félmaratoni távot elsőként az olimpikon Szabó Tünde teljesítette, 1:22:38-as idővel, akit Szabó Erik és Barna Tamás követett. Tünde vehette át Wei Xiang által felajánlott különdíjat, a kijutási lehetőséget a Xiameni futóversenyre, a világ leghatalmasabb maratonversenyére.

Szabó Tünde a célvonalban
Szabó Tünde a célvonalban

A maratoni mezőnyben sokáig az élen együtt haladt három versenyző: a tavalyi győztes, Iván László, Kerekes Bukta, és az utolsó körben végül elhúzó Janota Zoltán, aki így végül elsőként ért célba. Janota Zoltán „Johnny” végül 2:54:47 alatt teljesítette a 42 kilométeres távot. 

A pontos eredmények elérhetők az evochip.hu weboldalon!

Gratulálunk a résztvevőknek és jó pihenést kívánunk nekik! Van mit kipihenniük!

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás