Holnap maraton Nagyatádon! Elképesztő különdíjat adnak át!

Már csak egyet kell aludni, és nagyatádi lábaktól fognak dübörögni az utcák. Második alkalommal állnak rajthoz a holnapi Wink Nagyatád Maratonon. A Wink tulajdonosa hihetetlen különdíjat ajánl fel az egyik versenyzőnek.

Bizonyára sokan emlékeznek még a történelem órákról a maratoni futás legendájára: egy görög katona, miután legyőzték a perzsákat Maratónnál, a harctól kimerülten futásnak eredt, hogy hírül vigye a győzelmet Athénba. A főtérre beérve karjait széttárta és örömtől könnyesen felkiáltott: „Győztünk!” – majd a kimerültségtől helyben meghalt. A szenvedélyesen hazafi katona emkékére rendezik meg újra és újra a futóversenyt szerte a világban. A táv: 42 kilométer, a Maraton és Athén közti távolság. Nagyatádon tavaly rendezték meg először a maratonfutást a hazai szervezők a Wink támogatásával. Idén sem törött le a futókedv, a ma esti adatok szerint már 200-an neveztek be egyéni kategóriában, és legalább 70 váltócsapat is rajthoz fog állni. Az időjárás is ideális lesz, bár esetenként a versenyzők azt kívánhatják majd, bárcsak több árnyék lenne a pályán. Egy igazi futólegenda is részt vesz a mezőnyben: az olimpikon Szabó Tünde is teljesíteni fogja a 42 kilométeres távot, aki annak idején Rióban az olimpián képviselte országunkat.

Szabó Tünde Frankfurtban - forrás: olimpia.hu
Szabó Tünde Frankfurtban – forrás: olimpia.hu

A Wink tulajdonosa, Wei Xiang is tiszteletét teszi városunkban a verseny idejére. Ráadásul egy rendkívüli különdíjat is át fog adni a versenyen: egy kijutási lehetőséget a Xiameni maratonra, melyet januárban rendeznek meg a távolkeleten százezres létszámmal. A holnapi futók már biztosan az igazak álmát alusszák, feltöltötték a szénhidrát raktárokat, és leragasztották a mellbimbóikat – útóbbi azért szükséges, mert bizony a 2-3 órás futás alatt az öltözék véresre dörzsölheti a bőrfelszínt. A városban több helyen a verseny idejére útlezárásra kell számítani, ahogy arról korábban már tudósítottunk. További információkért látogassanak el a www.nagyatadmaraton.hu oldalra. Jó pihenést a versenyzőknek, jó éjszakát Nagyatád!

Megosztás