Az atádi sikkasztók ellen vádat emeltek

Az orgazdasággal vádolt férfi ellen azonban megszüntette az eljárást a rendőrség bizonyítottság hiányában. A három vádlott 60 doboz járólapot lopott el 2020 nyarán.

A kamionsofőr a két társa segítségével mintegy 300 ezer forint értékű olasz import járólapot tulajdonított el 2020-ban. A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat ellenük most.

A vád szerint a legidősebb vádlott önkéntes tartalékos katonaként több honvédségi ruhadarabot birtokolt, azonban az összesen 77.300 forint értékű ruhákat 2019 októberében és 2020 januárjában eladta.

Ezenkívül a vádlottak megállapodtak abban, hogy a kamionsofőrként dolgozó fiatalabb férfira bízott áruból egy kisebb mennyiséget értékesítenek azért, hogy pénzhez jussanak. A férfi 2020 júniusában Olaszországból tartott hazafelé, amikor telefonon értesítette barátnőjét, hogy mikor és hol találkozzanak. A nő és az idősebb vádlott egy bérelt furgonnal a megbeszélt helyre mentek, majd a férfiak 60 doboznyi járólapot pakoltak át a kisteherautóba. A terheltek azonban a Nagyatádra szállított járólapokat már nem tudták eladni, mivel a nyomozó hatóság lefoglalta azokat.

Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – a férfiakkal szemben felfüggesztett fogház büntetést indítványozott, míg a nővel szemben próbára bocsátást.

A rendőrségi eljárás során adat merült fel arra vonatkozóan, hogy a feltételezett elkövetők hasonló módon már korábban is tulajdonítottak el járólapokat, melyeket egy 45 éves helyi férfinak értékesítettek. A nyomozók a felvásárló lakóhelyén tartott házkutatás során további csaknem 70 doboz építőanyagot találtak. Az illetőt orgazdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az ügyészség közleményéből azonban most kiderült, hogy ellene nem emeltek vádat. Információink szerint az ő vonatkozásában az eljárást a Nagyatádi Rendőrkapitányság szüntette meg bizonyítottság hiányában. Úgy értesültünk, hogy a 70 doboz járólap eredetét nem sikerült tisztázni.

Megosztás