Az évtized bikáját ejtették el Lábodon

Hatalmas gímbika került terítékre hétfő este a lábodi vadászterületen. A csaknem 14 kilós trófeatömegű szarvast sok éve ismerték már a visszajáró vadászok. 20 éve nem ejtettek el ehhez fogható kapitális bikát.

Kapitális gímbika került terítékre a SEFAG Zrt. dél-somogyi vadászterületén” – írt a SEFAG. A Lábodi Vadászterületük déli fővadászi körzete híres a sok idős gímbikájáról. A világ egyik legnagyobb trófeatömegű szarvasát is itt lőtték csaknem 20 éve, az akkor elejtett állat agancsa 16, 81 kg volt. A most terítékre került gímbika valamivel szerényebb, ám ugyanúgy kiemelkedően jelentős trófeával büszkélkedhetett.

Az Alexandara pusztai vadászházba visszajáró vendégek szinte valamennyien szakértői a nagyvadaknak. Szeptember 7-én, hétfő este indult útnak az egyik törzsvendég a kerületvezető vadász, Németh László kíséretében. A területen 5 éve ismerték már azt a bikát, aki aznap éjjel a vadászok puskája elé váltott ki. A meglőtt szarvasról rövidesen kiderült, hogy az elmúlt 20 éve egyik legjelentősebb trófeáját viselte: 13,75 kilogrammot mértek a szakértők, egy igazi kapitális vad került terítékre. A méretét leszámítva az agancs viszonylag általánosnak mondható, így a pontszáma nem lesz túl magas, de így is vadászkarrierjük csúcsát jelenti mind az elejtője, mind a kísérője számára.

Fotó: Bágyi Ferenc

Megosztás