Az időseket ünnepelték Nagyatádon

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Nagyatádon, mint minden évben, most is megköszönték nekik mindazt, amit az életük során a társadalomért, a közösségért, a városért tettek.

A Csillagszem óvoda Szivárványvirág csoportja egy kedves műsorral készült a kulturális központ színháztermébe ellátogató időseknek tegnap délután az idősek világnapja alkalmából. A gyerekek vastaps kíséretében vonultak le a színpadról.

A polgármester a köszöntőjében megköszönte az idősek munkáját, amit életük során a városért tettek.

– Köszönöm szépen Önöknek a munkájukat, köszönöm azt, amit a munkahelyükön végeztek, és köszönöm azt, amit a közösségért, a városért, Nagyatádért végeztek, mert mindenféle erőfeszítés, teljesítmény, munka valahol a közösséget, a települést, a lakóhelyünket, az otthonunkat is szolgálja. Az önök munkája szolgálta Nagyatádot, és köszönöm azt a példát, amit mutattak nekünk. Neveltek, tanítottak bennünket a szorgalmas munka tiszteletére, a másik ember megbecsülésére, a tisztességre, az elhivatottságra, a becsületes életre.

A köszöntőt követően a Somogy Táncegyüttes Kárpát-medencei mozaikok című előadását láthatták az idősek. A táncosokat a Somogy zenekar kísérte például nagybőgőn, hegedűn, dorongon, citerán és kecskedudán. A mintegy egyórás műsorban a színpad hangos volt egyebek között a györgyfalvi legényestől, a bihari férfitáncoktól vagy a bukovinai táncoktól, majd az önkormányzat vendégül látta a megjelent szépkorúakat a kulturális központ aulájában.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás