Az iskolaigazgatókra bízzák a diákok oltásának szervezését

A nagyatádi iskolákban megkezdték az igényfelmérés előkészítését, a fiatalok szülői beleegyezéssel augusztus 30-31-én kaphatják meg a Pfizer vakcináját.

A 12-18 éves korosztály beoltásának megszervezését az iskolaigazgatókra bízták – írta meg a Népszava. Nagyatádon már munkához is láttak az intézmények.

A fenntartó egyelőre azt kérte, hogy végezzünk egy előzetes felmérést az érintett korosztályba tartozó diákság teljes létszámáról. Emellett értesítettük a szülőket a lehetőségről: a vakcinát csak az ő beleegyezésükkel kaphatják meg a gyerekek – mondta Iváncsics Gyula intézményvezető a helyi általános iskolákban folyó munkáról. – Arra vonatkozóan azonban még nem kaptunk határidőt, hogy az oltásra jelentkezők számát meddig kell leadnunk.

A helyi gimnáziumban eközben online kérdőív kitöltésére kérik a szülőket, melyen keresztül a gyermeküknek adható vakcina elfogadásáról vagy elutasításáról nyilatkozhatnak. Az ehhez tartozó link elérhető az intézmény Facebook oldalán.

Míg a diákok oltását az iskolaigazgatók szervezik, az oltatlan idősekről a házi orvosoknak kell gondoskodniuk. Ez azonban nem oldható meg abban a formában, ahogy azt a vasárnaptól kezdődő oltási akcióban megjelölték számukra.

A jelenlegi leterheltség és körülmények mellett nem tudjuk vállalni, hogy a listán szereplő beoltatlan idősek mindegyikéhez egyenként kimenjünk házhoz. A kollégáim, akikkel beszéltem erről, szintén ezt mondják. Hétköznaponként most is folyamatosan zajlanak az oltások, és dolgozunk. Én törekszem arra, hogy azok az idős emberek kaphassák meg először a harmadik oltást, akiket Sinopharm vakcinával oltottak – számolt be nekünk egy nagyatádi háziorvos.

A 60 év felettiekre vonatkozó oltási akció keretében háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók személyesen keresnék fel a még oltatlan időseket, derült ki György István, az országos oltási munkacsoport vezetőjének közleményéből.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás