Az óvodai és iskolai étkeztetési díjak is drágulnak januártól

Tíz százalékkal emeli a díjakat az önkormányzat, 670 forint lesz a napi háromszori étkezés Nagyatád óvodáiban, 890 az iskolákban. Július óta átlagosan 28 százalékkal nőttek a gyermekétkeztetés alapanyagainak az árai

Legutóbb idén júliustól módosította a gyermekétkeztetés díjait a képviselő-testület. Azóta a pékáru csaknem 35, a szárazáru 37, a zöldség és a gyümölcs több mint 17, a tojás ára pedig 30 százalékkal emelkedett. Alig öt hónap alatt a gyermekétkeztetésben felhasznált alapanyagok beszerzési ára átlagosan 28 százalékkal növekedett. Ráadásul többletköltséget okoz az élelmiszerekre vonatkozó követelményeknek, a reform- és diétás étkeztetésnek a biztosítása.

A bölcsődei étkeztetési díjak 20 százalékos emeléséről tegnap döntött a Rinyamenti Kistérségi Önkormányzati Társulás tanácsa. A nagyatádi óvodákban és iskolákban pedig 2023. jan. 1-től átlagosan 10 százalékkal emelkednek a térítési díjak a képviselők mai döntése értelmében.

A nyersanyagnorma emelését követően az ellátottak által fizetendő napi térítési díjak 20-120 forinttal emelkednek ellátási formától függően.

Depositphotos
Depositphotos

 

Megosztás