Nagyatádé lett a legszebb főtér

Rangos szakmai díjat kapott Nagyatád a Széchenyi park felvirágoztatásáért a Magyar Tájépítészek Szövetségétől és a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. A Legszebb Főtér elismerést Ormai István Budapesten vette át.

A Széchenyi park rekonstrukciója, az új sétány építése és az utcabútorok beszerzése egy 138 millió forintos európai uniós támogatásból valósult és valósul meg, aminek köszönhetően több mint 140 facsemetét ültettek a parkba. Erre szükség is volt, ugyanis az elmúlt évtizedek során elhasadt, megcsonkult, elöregedett, korhadt fákat ki kellett vágni, mert balesetveszélyesek voltak.

A rekonstrukció során tíz fafaj csemeteit ültették el, köztük vadgesztenyét, vörös juhart, vérbükköt és selyemakácot.

A zöldterületre 3400 tő cserjét, valamint 370 kúszónövényt ültettek, például iszalagot, vadszőlőt, lila akácot. A cserjék és a kúszónövények mellett mintegy 40 ezer évelő és hagymás virág kapott helyet a megújuló Széchenyi parkban.

Ezt a nagyfokú munkát honorálta a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Magyar Turisztikai Ügynökség a Legszebb Főtér díjjal a 2022. évi Virágos Magyarország versenyén.

A díj nemcsak rangot ad a parknak, hanem egy 100 ezer forint értékű kertészeti vásárlási lehetőséget is biztosít a város számára, valamint a Magyar Tájépítészek Szövetsége biztosít egy egynapos helyszíni konzultációt, körbejárják a várost, javaslatokat adnak a parkok, közterek továbbfejlesztésére és a növénygondozásra is.

(Nyitókép: Röhrig Dániel)

Megosztás