Az út mellett felhalmozott farönkökre panaszkodnak

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy a 68-as úton, a Nagyatád és Segesd közötti fakivágásokat követően túl sokáig maradnak a farönkök az úttest szélén, szerintük balesetveszélyesen.

Többen is megkeresték szerkesztőségünket azzal a kérdéssel, hogy a 68-as út melletti fakivágások és az azt követő takarítási munkálatok meddig tartanak még, ugyanis szerintük veszélyesek a közlekedésre az út szélén felhalmozott farönkök.

A fákat az úttestre döntik, majd mezőgazdasági vontatóval húzzák-tolják az út szélére, ezt követőn rövid takarítás következik, mindezek alatt a forgalmat is megállítva. Láthatóan nem a közútfenntartó alkalmazottai végzik a munkát és a forgalomirányítást sem. […] A már hetekkel ezelőtt kivágott és részben már feldarabolt rönkök miért vannak még mindig az úttest szélén, balesetveszélyt okozva a fenti útszakaszokon?” – írta az egyik olvasónk.

Az említett munkálatok Nagyatád és Ötvöskónyi, valamint Ötvöskónyi és Segesd között történnek. Előbbinél egyik oldalon az épülő kerékpárút miatt, másik oldalon pedig a veszélyessé vált fák végett ritkítják a növényzetet. Segesd felé a korosodó, veszélyessé vált nyárfákat vágják ki – ezek ágai rendszeresen letörnek az úttestre, a keletkező avar pedig nem egy alkalommal eltömítette az árkokat, mely miatt kiöntött a víz az úttestre – mondta el kérésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nagyatádi mérnökségének vezetője. Pankász László. A fák kivágását külső vállalkozók végzik, így ha a munkálataik balesetet okoznának, őket terheli a felelősség.

Többször tapasztaltuk mi is, hogy a kivágott fákat a padkán helyezték el, ezt mi is szóvá tettük nekik, hogy a közlekedés szempontjából ez nem ideális – tette hozzá a mérnökség vezetője.

Hamarosan egyébként hasonló munkálatok fognak zajlani Nagyatád és Somogyszob között is, ott a veszélyessé vált akácfákat fogják kivágni.

Megkerestük a Magyar Közút sajtóosztályát azzal a kérdéssel, hogy a szerződés szerint meddig kell befejezni a munkálatokat, beleértve a farönkök elszállítását. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Megosztás