Bővítik a szabadtéri edzőpályát a sportparkban

A kültéri fitneszpálya második, dinamikus elemeket tartalmazó részét telepítik ezekben a napokban a sportparkban. Erre egy uniós pályázat részeként nyert pénzt az önkormányzat. Az edzőpálya meglehetősen közkedvelt.

Egyre bővül a sportpark Nagyatádon: a műfüves pálya, a két kosárpálya és az extrémpálya mellett nemrég átadták a 15 elemet tartalmazó kültéri edzőpályát, amely statikus elemeket tartalmaz.

Ma pedig elkezdték ennek a második ütemét telepíteni. Ennek során 9 mozgásos elemet helyeznek el, méghozzá nem egy gócpontba sűrítve, hanem négy csoportba, felépítménytől függően. A 9 eszközt úgy választották ki, hogy a sportolók minden izomcsoportot meg tudjanak mozgatni. A fitneszelemeket kiegészíti, és mindkét edzőpályát szolgálja az ugyancsak most telepítendő négy pad, a négy hulladékgyűjtő és a két nyitott kerékpártároló.

A második ütemre összesen 7,5 millió forintot nyert egy uniós közösségfejlesztési pályázat részeként az önkormányzat.

Jó időben legalább 3-4 ember használta egyszerre az edzőpályát, ezt naponta figyelemmel kísérjük – mondta Svégel Gábor, az önkormányzat műszaki irodájának vezetője. – Nagy előnye, hogy egyrészt friss levegőn lehet mozogni, másrészt nem kell edzőtermi bérletet venni, harmadrészt pedig járvány idején a zárt térben könnyen terjedő vírusoktól sem kell ott tartani. A tapasztalatok szerint minden korosztály használja, még családokat is láttunk.

A közkedveltségét jelzi az is, hogy az általános iskolások is gyakran igénybe veszik testnevelés óra keretében is, a sportegyesületek ugyancsak sűrűn tartanak ott erőnléti edzést, a jelek szerint tehát széleskörű a felhasználása.

Megosztás