Baleset a Szabó Dezső utcában!

Két autó ütközött a reggeli órákban a Kolozsvári és a Szabó Dezső utca kereszteződésében. Az egyik sofőrt fejsérüléssel kórházba szállították. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a forgalmat rendőrök terelik.

Nem sokkal reggel 8 óra után történt a baleset. Egy Ford típusú autó érkezett a Kolozsvári utcában kereszteződéshez, ahol a sofőr feltehetőleg nem adta meg az elsőbbséget a stop táblánál és kihajott. Eközben a Szabó Dezső utcában a közlekedési lámpák felől közlekedett egy kék Rover típusú jármű két utassal, akik éppen hazafelé tartottak. A Roverben utazó pár alig száz méterre lakott a baleset helyszínétől. Az ütközés a kereszteződésben történt: a Ford megpördült, a légzsákok megmentették a vezetőt, nem szenvedett sérülést. A Rover lesodródott az úttestről és az árkot kikerülve a járdára hajtott, ahol egy fának ütközött.

A balesethez közel lakott az utóban utazó pár.
A balesethez közel lakott az autóban utazó pár.

A mentőket a szemtanúk értesítették a sarki házból, akik elmondása szerint a Rover vezetője, egy fiatal férfi az ütközést következtében átcsúszott az anyósülés felőli műszerfal alá és eszméletét vesztette. A másik utas, a sofőr párja nem szenvedett komolyabb sérülést. A vezetőt a mentők a kaposvári kórházba szállították fejsérüléssel. A helyszínre kiérkező nagyatádi tűzoltók áramtalanították a két járművet és megkezdték a műszaki mentést. A rendőrök forgalomeltereléssel a helyszínelés idejére lezárták a Szabó Dezső utcát az Aradi utcai a Kolozsvári utcai, valamint a Munkácsy utcai kereszteződés felől.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás