Balesetveszélyes fákat távolítanak el a nagyatádi parkerdőből

A jövő héttől kezdődően nagyjából egy hónapon át tartanak a munkálatok, a kiszáradt fákat távolítják el, hogy megelőzzék a baleseteket. A lábodi erdészet azt kérik a lakosságtól, ez idő alatt kerüljék el a parkerdőt.

A kertvárosi gyümölcsöstől délre elhelyezkedő, mintegy 20 hektáros Ámor-erdő a SEFAG Zrt. Lábodi Vadászerdészetének a kezelésében van, és ismét eljött az ideje, hogy a természetes úton kiszáradt fákat kivágják.

Az elszáradt fák ágai előbb-utóbb leszakadva balesetet okozhatnak, amit a most kezdődő munkálatokkal igyekszünk megelőzni – tájékoztatott Horváth Mihály igazgató. – A már elpusztult vagy életképtelen, erősen száradó fákat kidöntjük, kihozzuk őket az erdőből, a földre hullott ágakat pedig összetakarítjuk. A célunk ezzel az, hogy az ide kirándulók számára biztonságossá, rendezetté tegyük a környezetet. A munkálatok a jövő hét elején kezdődnek és körülbelül egy hónapig tartanak.

Az erdészet a munkák időtartamára figyelmeztető táblákat helyez ki, és azt kéri a lakosságtól, hogy ez idő alatt lehetőség szerint kerüljék el a parkerdőt.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás