Érmek csillognak az atádi dzsúdósok nyakában

Az őszi szezon kezdete óta Egerben, Pakson, Szegeden és Zágrábban is versenyeztek a Nagyatádi Judo Club fiataljai. Minden versenyről éremmel vagy helyezéssel tértek haza. Még három megmérettetés vár idén a klubra.

Még szeptemberben kezdődött el a dzsúdó őszi idény. Már a legelső megmérettetésen érmet szereztek a nagyatádiak, Bálizs Balázs bronzérmet szerzett a Diák A korosztályban. A serdülők között Nagy Nándor ötödik helyezést ért el.

Nem sokkal később október elején, Pakson léptek tatamira a fiataljaink. Az országos bajnokság fordulójában Bálizs Balázs a Diák A kategóriában ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a kategóriában Toldi Izabella a 7. helyen végzett.

Ugyanitt Nagy Timót a Diák B 5. helyét szerezte meg, szintúgy Toldi Balázs az ifjúsági korosztályban.

Szegeden az Ifjúsági ’B’ OB-n Toldi Balázs újfent ötödik lett, helyezésével értékes pontokkal gazdagodott.

Két hete Nagy Nándor a 60 kg-os mezőnyben a döntőig menetelt, ahol egy leszorításban alulmaradt, így az egri serdülő „B” korosztály magyar bajnoki ezüstérmét zsebelhette be.

Szombaton az egészen fiatalok utaztak Horvátországba egy meghívásos tornára. A 10 éven aluliak versenyén a 38 kg-os kategóriában Szabó Menyhért a 19 fős mezőnyben, 4 nyertes meccset vívva állhatott a dobogó legfelső fokára.

Szintén ezen a tornán szerepelt Horváth Olivér, aki a 30 kg-osok 34 fős mezőnyében egy nyertes és egy vesztes mérkőzéssel szerzett nemzetközi tapasztalatot.

A dzsúdósok most a turisztikai központ egyik termében tartják az edzéseiket, mert a Kiszely utcában működő klubhelyiség a fűtési időszakban bezárt.

– Egy 80 négyzetméteres termet kaptunk a várostól, amit használhatunk az edzésekre. Sok szempontból jobb, mint az eredeti klubhelyiség – mondta el Botka Gábor, a klub egyik edzője. – Szerencsére a város pozitívan állt hozzá a dzsúdósporthoz, és megoldást kínáltak, amit örömmel elfogadtunk.

Csaknem negyven nagyatádi fiatal sportolási lehetősége oldódott meg ezzel a döntéssel, ugyanis a klubnak tizenhat igazolt versenyzője van, illetve húsz gyerek a kezdő csoportban ismerkedik a sportággal.

A továbbiakban az atádi versenyzők november elején utaznak a ceglédi országos bajnokságra, ahol a 14 évesek között hárman is képviselik a városunkat. Szintén ugyanekkor a másodosztályú felnőtt bajnokságot rendezik meg Budapesten, ahol az előzetes tervek szerint két nagyatádi versenyző lesz a mezőnyben.

Az őszi versenysorozat Zalaegerszegen zárul november 13-án, ahol a felnőtteken és az ifjúságiakon kívül minden nagyatádi versenyző szerephez jut.

Megosztás