Balfékségi rekord dőlt Nagyatádon

A főpancser mindösszesen két métert (!) haladt a lopott autóval, amíg elkapták a rendőrök. Az hagyján, hogy ittas volt, a jogsi hiánya is elhanyagolható tényező, de, hogy egyáltalán nem tud vezetni, döntőnek bizonyult.

Történt, hogy meglett férfi hősünk kellő hangulatba ringatván önnön magát, késő esti rekreációs sétára indult Nagyatád lombos fái alatt, nyilván ellensúlyozandó a hosszú karantén kényszerű mozgásszegény életvitelét. Né mán, szólt önmagára hirtelen, midőn figyelmes lett egy kapubejáróban árválkodó aranyszínű autóra. Ha nem is a 14 karátos, gondolhatta magában a mi Gorcsev Ivánunk, azért döfi. A kocsi nyitva, indítókulcs a helyén, hát, csak a hülye hagyná itt, nem igaz?! Menni fog ez, mint a karikacsapás! Csak legalább az első néhány óra lett volna meg autóvezetésből, ilyen, hogy sebváltó, lükverc, kuplung miegymás. Anélkül bajos.

Íme, a mai rendőrségi gyöngyszem.

„A rendelkezésre álló adatok alapján S. Árpád 2020. május 25-én késő este Nagyatádon sétált, amikor észrevette, hogy egy ház kapubejárójában lezáratlanul parkol egy gépkocsi, amelyben még az indítókulcs is benne volt. A férfi beült az autóba, majd azzal megpróbált elhajtani, de nem tudott sem megfordulni, sem hátratolatni, amely manőverezések során többször nekiütközött a ház kerítésének. A bűncselekményt egy nyugdíjas rendőr vette észre, aki visszatartotta a gyanúsítottat az egyenruhások kiérkezéséig. A 44 éves lábodi lakos soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint felmerült nála az ittasság gyanúja is, ezért további mintavételre előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra. A rendőrök a férfi ellen jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást.”    

A helyi lúzerségi rekordot eddig a nagyatádi K. Tibor tartotta nálunk. Az ő peches betörési kísérlete komédiába illően alakult: előbb beszorult abba a raktárba, ahova betört, majd egy ellopott autóval az árokba borult. Ott ült a kocsi mellett, amikor a rendőrök rátaláltak: elfutni se tudott, mert megsérült a lába.

A fenti két csúcstartót legutóbb csak megközelíteni tudta két pálmajori fickó. Ők előbb egy autót loptak, hogy aztán azzal elfurikázhassanak tyúkot lopni, ám ők is az árokban kötöttek ki.

Megosztás