Bátorság, merészség, szépség

Rátalált az útra az a 18 alkotó, akiknek tegnap nyílt kiállítása a kulturális központ aulájában. A nyári alkotótáborból egy különleges ajándékkal távoztak: csapatként alkotó közösségként.

– Amit mi végzünk, az nem szakma, igaz, hogy vannak jól bevált szakmai receptek, de ezek csak akkor működnek jól, ha a személyiségünk jellegzetességével fűszerezzük ezt a receptet, hozzáadja mindenki a világlátását, az érzékenységét, azokat a dolgokat, amikkel csak ő rendelkezik az egész világon. Ha ezeket a különbségeket megkapja ez a recept, akkor jöhet létre egy jó alkotás – mondta Ország László képzőművész a kiállítás értékelőjén, aki egyben az V. Nagyatádi Nyári Alkotótábor szakmai vezetője is volt. Köszönetet mondott Nagy Erikának, aki nélkül gazdátlan és szervezetlen lett volna a tábor, valamint egyebek között a kulturális központnak és az önkormányzatnak a kiváló feltételek biztosításáért.

Az aulában berendezett kiállításon a táborban részt vevő tizennyolc alkotó művei láthatók július 14-ig, amiken keresztül mindannyiuk egy kicsit bemutatta saját magát. Csendéletek, absztrakt alkotások, tájképek egy csipetnyi misztikummal és harmóniával fűszerezve.

– Sok dolog változott az elmúlt évek során, sok dolog változott a képeken. Mások, gazdagabbak, többek, szebbek és összeszedettebbek lettek az festmények. Látszik az elmúlt évek táborainak munkája, a gondolatok, a tanulási folyamatok – mondta Ormai István a kiállítást megnyitó beszédében, majd minden alkotó munkájáról beszélt néhány szót. – Igazán jó érzés lehet bennetek, termékeny, alkotó és tovább vivő hét volt. Jövőre is szeretettel várunk benneteket, hisz ad nektek valamit ezt a nagyatádi találkozás, egy kis biztatást, érzést ahhoz, hogy tovább dolgozzatok, mert a közösségnek ez az igazi ereje.

A folyamatos fejlődés, a művészet iránti alázat köszön vissza a festményekről, és minden egyes ecsetvonás mögött hosszú tanulási folyamat és kemény munka látszik.

Az idei táborban résztvevő és kiállító alkotók: Csicskár Erzsébet, Lebárné Buváry Andrea, Szakonyi Gábor, Nyőgérine Antal Terézia, Frühwirth Gáborné, Horváthné Nagy Vera, Madaniné Nagy Judit, Horváthné Lengyel Mária, Fekete Lajosné, Obornik András, Adelmann Gusztáv, Szummer Márta, Kámán Antalné, Töreki Zsuzsa, Kurucz Miklós, Károlyné Duics Györgyi, Nagy Erika, Rózsavölgyi Hilda.

A kiállítás képeinek egy részét az alábbi galériában tekinthetik meg:

Ahogy arról a hét elején beszámoltunk, a kiállítás augusztusban Kaposváron, a kormányhivatal galériájában is megtekinthető lesz.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás