Beborul és kiborul – eső, zápor, zivatar

A jövő héten megtorpan a felmelegedés, péntekig csak egy-két fokkal nő az átlaghőmérséklet. Az előrejelzések szerint egész héten borongós lesz az idő, keddtől viharosabb idő is érkezhet.

Hétfőn süt ránk a héten utoljára a napsugár a jövő héten. Azt követően beborul az ég, és a hétvégéig nem is tisztul ki teljesen. Kedden és szerdán is túlnyomóan felhős, többfelé csapadékos idő ígérkezik. A gomolyfelhők érkezésével többfelé zápor és zivatar alakulhat ki, térségünkben a csúcscsapadékos nap szerdára várható. De mind tudjuk, a májusi eső aranyat ér, így a hónap harmadik hetében a csapadékért később még hálásak lesznek a gazdák.

Bár jelentős felmelegedésre nem kell számítanunk, így is 20-25 fok között alakul az átlaghőmérséklet. Az állandó csapadékkal párosítva erősen párás, fülledt időre számíthatunk. Légmozgás csak enyhen lesz, viharos szélre nem kell számítani. A heti dauerolást halasszuk a jövő hétre, a teregetést pedig minél szellősebb helyen végezzük! Legyen nálunk mindig esernyő, nem tudhatni, mikor szakad ránk az ég!

 

A főkép illusztráció!

Megosztás