Behajtják a notórius tartozók díjhátralékát

Bekeményít az önkormányzat: többen tartoznak gyermekétkeztetési díjjal és lakbérrel. Nem fognak étkezési jegyet adni nekik, ill. egy összeghatár felett végrehajtást rendelnek el velük szemben.

A képviselő-testület csütörtöki ülésén merült fel: jelenleg mintegy 8 millió forint a gyermekétkeztetési díjjal és 5 millió forint a lakbérrel tartozók hátraléka a városban. Hogy egyértelmű legyen: nem azokról van szó, akik szociális helyzetük miatt esetleg nem tudják kifizetni a gyermekétkeztetési díjat. Ők ugyanis eleve térítésmentességet vagy 50 százalékos kedvezményt kaptak.

Határozott lépésekre kényszerülünk – jelentette be az ülésen Ormai István polgármester. – Ezek a családok ki tudnák fizetni az étkezési díjat, csak éppen nem akarják. Ez pedig méltánytalan azokkal a nagyatádiakkal szemben, akik rendesen fizetnek. Ezért az 500 ezer forint feletti tartozások esetén végrehajtást fogunk elrendelni. Egyébként körülbelül egy tucatnyi családról van szó. Ezenkívül a NINESZ értesíteni fogja a szülőket, hogy amennyiben aktuálisan nem fizetik be a térítési díjat, úgy a következő hónapban nem kap ebédjegyet a gyerek.

Elhangzott az is: mivel az állam nem biztosítja a gyermekétkeztetés teljes költségét, ezért Nagyatád városának idén 66 millió forinttal ki kell egészítenie azt. Ám nemcsak nagyatádi gyerekek étkeznek itt: Háromfáról, Taranyból és Ötvöskónyiból is sok diák jár be a nagyatádi iskolákba. Az ő étkeztetésüknek a többletköltségeit is el fogja kérni a város az adott önkormányzatoktól.

A lakbérhátralékok ügyében ugyancsak erőteljes lépésekre készül Nagyatád: intenzív lakbérbehajtást indítanak el.

 

Megosztás