Behatárolták a gázszivárgás helyét a szakemberek az Aradi utcában

A műszeres vizsgálat a kulturális központ parkolójának behajtójánál mutatta ki a gázszivárgást. A behatárolást nehezítette a kavicságyas útalap, ami szétterítette a műszerekkel is minimálisan észlelhető szivárgást.

Mint ahogy arról már többször beszámoltunk, gázszivárgás miatt lezárták a Bárdos iskola és a kulturális központ közötti területet, ám azóta szemmel látható, hogy a kulturális központ parkolójának behajtója előtt is munkálatok zajlanak. Arról kérdeztük az E.ON-t, hogy miért tárnak fel a tervezettnél hosszabb szakaszt.

Kérdésünkre azt válaszolták, hogy:

a hiba pontos helyének megállapításához egy meglehetősen hosszú szakaszt kellett előzetesen feltárnunk. A szivárgás pontos helyének műszeres beazonosítását nehezítette, hogy a kavicságyas útalap nagyon szétterítette a műszerekkel is csak minimálisan észlelhető szivárgást.

A javítást megkezdték, ideiglenes műszaki megoldással a szivárgást megszüntették. A végleges javítást a teljes feltárt vezetékszakasz cseréjével fogják elvégezni.

Válaszukban hangsúlyozták: az útfelbontással járó munkálatok időtartama alatt gázszünet nem lesz, a szolgáltatás mindössze a tényleges hibaelhárítás idejére – ami legfeljebb 8 óra időintervallumot jelent – szünetel majd az érintett ingatlanoknál. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján hamarosan előzetes tájékoztatást kapnak.

Az E.ON kéri a vezetékcserében, javítási munkálatokban érintett ügyfelek és minden arra közlekedő gyalogos és járművezető megértését és türelmét!

(Fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás