Belekóstolunk a télbe a héten

A hétfői esőt fokozatosan ennél téliesebb, havas időjárás válthatja fel keddre. A heti csúcshőmérsékletek már fagypont körül alakulnak! Viszont a hét második felében újra napsütés is várható.

Ismét Varjas Kornél jelentkezik a Nagyatád fölött keringő felhőkből ránk leselkedő időjárási jelenségekről! Következzen a heti előrejelzés:

Ezen a héten belekóstolhatunk az igazi télbe. Hétfőn egy mediterrán ciklon hatására túlnyomóan borult lesz felettünk az ég, és többfelé számíthatunk esőre, záporra, összeségében jelentős mennyiségű eső hullhat le. Kedden, a ciklon hátoldalán megkezdődik a sarkividéki eredetű levegő beáramlás, az esőt fokozatosan, havas eső, hó váltja majd fel, de számottevő hóréteg kialakulása nem valószínű. Szerdán reggel még számíthatunk kisebb havazásra, hószállingózásra, majd a nap folyamán észak felől lassan megkezdődik a felhőzet csökkenése. Csütörtökön és pénteken napos, felhős időszakok váltakozhatnak, csapadék már nem valószínű. Hétvégén ugyan még számíthatunk több-kevesebb napsütésre, de reggelente egyre makacsabb köd, zúzmarás köd várható, ami helyenként a nap nagy részén is megmaradhat. Csütörtöktől egyre hidegebb éjszakákra számíthatunk, helyenként már -5 fok alatti reggeli hőmérsékletek is előfordulhatnak. Délutáni maximum hőmérsékletek:
Hétfő: 8, 9 fok
Kedd: 1, 3 fok
Szerda: 2, 4 fok
Csütörtök -1, +1 fok
Péntek: -1, +1 fok
Szombat: -1, +1 fok
Vasárnap 0, +2 fok

Az indulókép illusztráció!

Megosztás