Belvizet kellett szivattyúzni a Kinizsi pályán is!

Továbbra is nehezen bírja a város csatornarendszere a szokatlanul nagy mennyiségű csapadékot. A Katasztrófavédelem a város több pontján
dolgozott felgyülemlő belvíz elhárításán. Legutóbb a sportpályán szivattyúztak.

Tegnap este stábunk is újra a Szabadág utcánál és Szabadság térnél járt, ahol összesen 5 kisebb és egy nagyobb szivattyúval dolgoztak vészesen emelkedő belvíz elvezetésén, részletekről itt olvashatnak. Mostanra ahogy azt a beszámolóból olvashattuk, sikerült megfékezni a veszélyt. Legutóbb a nagyatádi Kinizsi pályán volt szükség a szivattyúk munkájára, ahol a csapatok számára kijelölt ülőhelyeket árasztotta el a víz. 

Nem bírta a vízelvezetés a lelátóknál
Nem bírta a vízelvezetés a lelátóknál
A kinti csatornákba vezették a vizet
A kinti csatornákba vezették a vizet

A Katasztrófavédelem oldalán olvashatjuk az alábbi beszámolót a Nagyatádi belvíz okozta gondokról:

Nagyatád Szigetvári utcájában nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze. Az árkok nem bírták a terhelést és az utcáról, valamint a környező telkekről egy ingatlan udvarába folyt a víz, veszélyeztetve az épület állagát. A város hivatásos tűzoltói szivattyúval és kézi szerszámok segítségével átemelték a vizet.
Nagyatád Pozsonyi utcájában egy műhelybe folyt be a víz, ahol nagy értékű gépeket tároltak. De a Szabadság utcában is problémát jelentett a vízelvezetők telítettsége, ahogy egy héttel ezelőtt, ezúttal is lakóházak kerültek veszélybe. A város hivatásos tűzoltói ezúttal is munkába állítottak négy szivattyút. Huszonnégy órán át folyamatosan dolgoztak a víz eltávolításán, s ezúttal is nagy segítséget nyújtott a károk mihamarabbi felszámolásában egy helyi vállalkozó (Claessens Group), aki nagy teljesítményű szivattyúját bocsátotta a beavatkozók rendelkezésére.” 

 

Megosztás