Atád Cafe

Idén különösen ízletes lehet a bor a Tejút melletti kocsmában, mert az a lator Sándor, József és Benedek jócskán ottfelejtkeztek, hogy a legendára utaljunk.

Kívánnék valami biztatót, mert hát a pozitív hozzáállás etcetera, de az a helyzet, hogy ilyen névvel az ember most inkább csak húzza meg magát, úgyis mindenki rajta kéri számon a hiányzó jó időt.

Idén különösen ízletes lehet a bor a Tejút melletti kocsmában, mert az a lator Sándor, József és Benedek jócskán ottfelejtkeztek, hogy a legendára utaljunk. Olyannyira, hogy bizony hiába kezdődik el a héten már a csillagászati tavasz is (szerdán lesz a tavaszpont, azaz a napéj- egyenlőség), a zsák melegre még igencsak várnunk kell. Ma reggelre újabb hó és erős fagy jött mínusz 5 fokkal, ami egész héten kitart, sőt, keddre megint havazást jeleztek.

Ez egy ilyen hét, vagy ilyen kor?, ilyenkor mostanság rendre beüt a zimankó, lassan át kéne értelmezni a népi időjóslást, sőt, az egész naptárat, megkergültek ezek a hónapok meg évszakok is, összevissza kóborolnak, mint a milliárdok az uniós pályázatok körül, példának okáért a márciust hovatovább a tél fennhatósága alá tartozónak nyilváníthatnánk, a decembert pedig visszaminősíthetnénk őszi hónappá.

Azt láthattuk, hogy az egyik napról a másikra berobbanó felmelegedés mivel jár: térdig gázolhattunk a tavakká alakult kertekben, tegnap már a Kapos kiáradt, szóval így bőven árasztja a vizet a tavaszi szél.

A héten a Kos havába lépünk, de most tekintsünk el a mitológiai utalásoktól, viszont lebegjen lelki szemeink előtt az Agnus Dei (Isten Báránya), lévén március 25-e Jézus fogantatásának és egyben az oltásnak, a szemzésnek a hagyományos napja, régi magyar elnevezése szerint Gyümölcsoltó Boldogasszony. Oltalmazzon Ő bennünket és vigyázza lépteinket, legyen szép a hetük!

 

 

 

Megosztás