Bencze Imrét választották polgármesternek Segesden

Bencze Imre független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást Segesden vasárnap. A 62 éves tűzvédelmi mérnök azt mondta az Atádhírnek: neki kell állni dolgozni, a jóindulatú emberek együttműködésére számít.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztes 421, míg szintén független vetélytársai közül Takácsné Illés Henriett 314, Sára Gábor 57 érvényes szavazatot kapott.
A község 1865 választópolgára közül 799 jelent meg a szavazókörökben, hatan érvénytelenül voksoltak, egy szavazólap nem került az urnába.
Az időközi választásra azért volt szükség, mert Péntek László (független) halála miatt 2021 február vége óta betöltetlen volt a polgármesteri tisztség a településen.

Bencze Imre egyszer már állt a település élén, 2006 és 2010 között. A mostani, „Öntsünk tiszta vizet a pohárba” címmel meghirdetett polgármesteri kampányában egy 7 éves programot vázolt fel. Eszerint

  • az egészségügyi és a szociális ellátást, a kulturális életet a segesdiek igényeihez kell alakítani
  • rendezni kell a szennyvízcsatorna-beruházás elszámolását minden háztulajdonossal
  • a régi ivóvízvezetéket újra kell cserélni
  • új ivóvízkutat kell furatni
  • az esővízelvezető-rendszert ki kell tisztítani
  • a település közterületeit, temetőit karban kell tartani
  • vállalkozóbarát környezetre van szükség

 

Bencze Imre ma mindenkinek megköszönte a bizalmat és a részvételt. Az eredmény ismeretében azt mondta, amit a programjában leírt, igyekszik megvalósítani, és mindent megtenni azért, hogy Segesd egy élhetőbb hely legyen. 

Ezt csak összefogással tudjuk elérni. Egy hajszálat könnyű eltépni, de ha copfba fonjuk bármit fel lehet emelni vele, az nem szakad el. Minden jóakaratú ember munkájára számítok, aki településünkért tenni szeretne

– fogalmazott Segesd megválasztott polgármestere.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

 

Megosztás