Beszakadt és elsodort utak, hidak: mi lesz velük?

Továbbra sem lehet Nagyatád irányából a Balaton felé eljutni, ezt azonban nagyon sokan nem tudják, és csak az útzárnál szembesülnek vele. A 68-as főút nagyatádi elkerülő szakasza szintén le van zárva. Megkérdeztük.

Egyre többen kérdezik: vajon mikor állnak neki a 68-as főúton keletkezett súlyos károk kijavításának? Mint arról többször is beszámoltunk, a hétvégi vihar következtében a 68-as számú főútvonal 38-as kilométerszelvényében, a nagyatádi elkerülő úton a Rinya fölötti híd beszakadt, ott továbbra is teljes útlezárás van érvényben. Szintén nem lehet közlekedni a 68-as számú főút Böhönye és Segesd közötti szakaszán, ahol a hatalmas áradat miatt szintén leszakadt egy híd, több helyen pedig súlyosan megrongálódott az útburkolat. 

Olvasóink azt is felvetették: nemhogy a helyreállítás előkészítésének nem állt neki az állami közútkezelő, de még a beszakadt híd alá szorult autó is ugyanott van. Mások érthetetlennek és felháborítónak tartják, hogy nem helyeztek ki a környező településeken terelő és tájékoztató táblákat, emiatt nagyon sokan forgolódnak pl. Segesd határában, és „szitkozódnak a fölösleges kilométer- és időveszteség miatt”, ugyanis nem tudhatják, hogy „nem érdemes arra menni, mert úgyis vissza kell fordulni”. 

Ezzel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a 68-as főút kezelőjének, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek. Tegnap óta egyelőre nem kaptunk választ, amint megérkezik, közzé tesszük.

Megosztás