Bezárták az éttermet 60 napra

A rendőrség félmillió forintra megbírságolta, és 60 napra bezáratta a berzencei Lord Panzió éttermét, mert az egyik szállóvendégük maszk nélkül ment le sörért a pulthoz.

A 10 férőhelyes dél-somogyi panzióban lakók természetesen étkezhetnek és italt is fogyaszthatnak a vendéglőben. Az egy hete történt rendőrségi ellenőrzéskor egy maszkot viselő vendég éppen a pizzájára várt az étteremben, egy másik pedig visszament sörért a pulthoz, és szót váltottak egymással.

Rajta valóban nem volt maszk, egyébként egy olyan nagyvállalatnál dolgozik, ahol hetente kötelezően tesztelik őket, akkor már éppen a harmadik negatív eredménye volt – mesélte a panzió tulajdonosa, aki kérte, ne írjuk le a nevét. Mint mondta, a két, ellenőrzést végző az ablakból látta ezt, és ezért záratták be 60 napra az éttermet, és szabtak ki félmilliós bírságot.

Ezen felül egy alkalmazottam bérét most két hónapra bevétel nélkül kell állnom, a rezsit ugyanúgy fizetnem kell, közben elesünk napi 30-40 adag menüztetéstől és 20 pizzarendeléstől, a karácsonyi napokban pedig két-háromszáz tálat szoktak kérni tőlünk, most ez sem lesz – sorolta a veszteségeit a tulajdonos.

Azt mondta, próbál méltányosságból legalább a félmilliós büntetésből faragni, bár nem igazán bízik benne, hogy sikerülni fog.

(Nyitókép: a berzencei Lord Panzió, forrás: Facebook)

Megosztás