Biciklik és autók kerekeit rongálja éjszakánként egy vandál

Éjszaka egy lépcsőházban tárolt kerékpárok, tegnap pedig több autó kerekeit szúrta ki egy ismeretlen elkövető a Jókai és az Aradi utcában. A károsultak feljelentést tettek.

Ma reggel kellemetlen meglepetés fogadta az egyik Jókai utcai lépcsőház lakóit: a földszinten tárolt kerékpárok hátsó kerekeibe valaki késsel belehasított, tönkretéve nem csak a kerékbelsőt, de a külső gumit is. Négy felnőtt kerékpár állt itt, az összes defektes volt, a gyermekbiciklik viszont sértetlenek maradtak. A lakók értetlenül állnak a történtek előtt, annál is inkább, mert a lépcsőházajtót mindig zárják.

A férjem és a szomszédunk is mindennap kerékpárral közlekedik – meséli az egyik helyi lakos. – Nem a lépcsőfordulóban vannak tárolva, hanem itt a földszinten, ahol nincsenek útban, kerékpártároló meg nincsen. Nem tudjuk, hogy az illető hogyan jutott be, bár a szomszédaink szerint a hátsó ajtót más kulccsal is ki lehet nyitni, lehet, hogy onnan. Bárki is volt, nem lopni jött, mert volt olyan kerékpár is, ami nem volt lezárva, mégsem vitték el. Szomorú, hogy valaki ezzel tölti az idejét.

Az általunk megkérdezett lakos szerint még senki nem panaszkodott arra, hogy ott tárolják a kerékpárokat, de arra már volt példa, hogy ellopták őket. Reggel kihívták a rendőrséget és feljelentést tettek az ügyben. A rendőrök számára az elmúlt napokban nem ez volt az első eset, hogy kerékrongálás miatt kellett vizsgálódniuk: tegnap ugyanitt a Jókai utcában és az Aradi utcában is autók kerekeit szúrták ki, összesen 4-5 esetben – különös módon mindegyik Daewoo márkájú volt.

Megosztás