Címvédő a Triatád utánpótlás csapata!

Augusztus 6-án rendezték meg Pécsett az Utánpótlás Triatlon Országos Bajnokságot. A nagyatádi sportolók a tavalyi évhez hasonlóan idén is a dobogó legfelső fokára állhattak.

A Triatád sportolói egyéni és váltó versenyben vettek részt a megmérettetésen. A Tátrai Brúnó, Spilleman Ádám és Márkus Noel alkotta csapat folyamatos munkáját, kitartó felkészülését és elhivatottságát aranyéremmel jutalmazták.

A váltóversenyen mindhárom versenyzőnek mindhárom versenyszám távjait teljesítenie kellett. A programban 400 méter úszás, 8 km kerékpározás és 2 km futás szerepelt. A megmérettetésen az ország összes klubja jelen volt, így rendkívül népes mezőnyben versenyezhettek a nagyatádiak. A végig kiélezett küzdelem során az érmek sorsa csak a verseny legvégén dőlt el.

 

Tóth Gábor, a csapat edzője, akit munkája elismeréseként a Magyar Triatlon Szövetség az elmúlt évben kiemelt utánpótlás edzői státusszal jutalmazott, a következőképpen foglalta össze a tapasztalatait a felkészülésről és a versenyről:

– Ez egy rendkívül szép eredmény, címet védeni mindig nehezebb, mint nyerni. Komoly plusz teher a versenyzőknek, hogy minden csapat az aktuális bajnokot szeretné legyőzni. Fontos megemlíteni, hogy ez az eredmény egy közös munka gyümölcse. A Triatád újonc versenyzőitől a junior csapatomig, mindenki egységesen veszi ki a részét az olykor borzasztóan kemény edzésmunkából. Együtt küzdünk, és együtt éljük meg a sikereket és fájdalmas kudarcokat. Ettől is szép a sport!

A Szakonyi Dénessel és Gelicz Gergővel kiegészült csapat a nyár elején Tiszaújvárosban bronzérmes lett az Országos Bajnokságban. Gelicz Gergő pedig a Rövidtávú Országos Bajnokságon lett dobogós.

 

Az idei kiírásban további nemzetközi versenyek várnak a versenyzőkre.

Márkus Noel augusztus 21-én a białystoki Olimpiai Reménységek Versenyén indul Lengyelországban. Spilleman Ádám a Holland Országos Bajnokságban képviseli a csapatot szeptember 18-án. Tátrai Brúnó pedig kvalifikálta magát a franciaországi ifjúsági EB-re, amit szintén szeptember 18-án rendeznek.

– Idén elég magasra tettük a lécet, remélem, hogy tudjuk folytatni az eredményes munkát az év hátralévő részében is – zárta a beszélgetést Tóth Gábor.

Megosztás