Cipősdoboz akció a nehézsorsú gyerekek karácsonyáért

Több mint 500 nehézsorsú kisgyermek karácsonyát teszik szebbé cipősdobozokba rejtett ajándékokkal. Az akcióhoz magánemberek, diákok és vállalkozások is csatlakoztak Nagyatádon.

Az országos akció cipősdoboz számlálója pontosan 60.260-t mutat, ennyi ajándék gyűjt össze a 2019-es évben a programon. A jótékonysági megmozdulást immár 16. alkalommal hirdette meg a Baptista Szeretetszolgálat. A karácsonyi akció évről-évre egyre népszerűbb. A kampány idén újabb gyűjtőpontokkal bővült, országszerte már 350 helyen várták az adományokat.

Nagyatádon az adakozók a felajánlásokat a Palánta Családi Bölcsödébe vihették. A karácsonyra szánt csomagokat a környék nehézsorsú gyermekei kapják meg. Az adományozás november végétől december 19-ig tartott. Az idei évben a helyi szeretetszolgálat célja 450 csomag és ugyanennyi gyermekmosoly volt. Ezt sikerült bőven túlszárnyalni, hiszen 502 doboz kerül majd egy-egy kisgyermekhez szentestéig.

15 környékbeli településre jutottak a dobozok: Nagyatád, Somogyszob, Bolhás, Nagykorpád, Mike, Segesd, Háromfa, Bakháza, Tarany, Ötvöskónyi, Kutas, Beleg, Szabás, Tapsony, Nagyszakácsi. Az ajándékokat szenteste előtt osztjuk ki, az önkéntes segítőktől függően, akikért nagyon hálásak vagyunk! Az első osztás 17-én volt, a legutolsó pedig 24-én lesz.A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akcióját itt Nagyatádon a helyi baptista gyülekezet szervezi és bonyolítja le, amely a nagyatádi és környékbeli magánemberek támogatása, a Claessens Group dolgozóinak és az Ady gimnázium tanárai és diákjainak cipősdoboz adománya, valamint a nagyatádi Tesco termékadománya nélkül nem valósulhatott volna meg. Ezúton is köszönet és hála mindenkinek. Nagyatádon 2008 óta minden évben gyűjtést rendezünk a rászoruló gyermekek részére. A következő évi ajándékozás is csak támogatók és önkéntes segítő kezek és szívek bevonásával valósítható meg. Remélem, jövőre is sok gyermek számára hoz örömet egy-egy adag dobozba zárt „szeretet– mondta Horváth Andrásné Becker Edit a Palánta Családi Bölcsőde vezetője és a Baptista szeretetszolgálati munkatársa. 

 

Megosztás