Csaknem 150 programot szervez idén a kulturális központ

32 kiemelt rendezvényt tervez a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ 2019-ben , összesen majdnem 150 programot szervez, illetve közreműködik benne – derült ki az idei kulturális évadnyitón.

A múlt heti találkozón 38 civil szervezettel és művészeti csoporttal írt alá együttműködési megállapodást erre az évadra az intézmény. Velük közösen alakítják ki a város idei kulturális programját.

A megbeszélésen kiderült: újdonság lesz idén a Fürjecske Néptáncegyesület által szervezett nemzetközi néptánctalálkozó. Ugyancsak először szerveznek könnyűzenei tehetségkutató műsort NaZenélj! címmel. A tavalyi sikert követően idén is megtartják a retro napot, ezúttal május 1-jén. Természetesen a hagyományos programok sem maradnak el: lesznek felnőtt- és gyermekszínházi előadások, mozinapok, valamint zenés rendezvények: rockkocsma, kultúrkávézó és diszkó is.

Jelentősen növekszik a rendezvények száma az idén, főleg az önkormányzat humán projektjeihez kötődő előadások miatt – jelezte Pünkösd Márton, a kulturális központ igazgatója. – Ezeket úgy próbáljuk meg alakítani, hogy a közönségigényt és az intézményünkhöz kötődő közösségek javaslatait is figyelembe vesszük. Jó néhány olyan rendezvényünk van, amelyet civil egyesületekkel közösen szervezünk. Például a Fürjecskével a nemzetközi néptánctalálkozót, a 69. Harckocsi Ezred Baráti Körrel a honvédtalálkozót, vagy a Nagyatádért Egyesülettel a nyári zenés estéket.

Az éves programterv egyeztetésén is kitűnt: a sok nagyatádi önszerveződő csoport meglehetősen színes művelődési élettel gazdagítja a várost. Ezekről rendszeresen tájékozódhat az Atádhír programajánló rovatában. 

Atádi sokadalom 2018.
Atádi sokadalom 2018.

 

Megosztás