Érkeznek a pénztári igazolások

Februárban mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy -biztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Így ellenőrizhető az szja-bevallás.

Az személyijövedelemadóbevallás-tervezet ellenőrzése után érvényesíthető az adó-visszatérítés, ha a levont adóelőleg meghaladta a fizetendő adót.

Akinek van ügyfélkapuja, az automatikusan elkészített adóbevallási tervezetet 2019. március 15-től elérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján (www.nav.gov.hu/szja/szja) vagy a kormányzati portálon (www.magyarorszag.hu).

Ha valakinek még nem lenne ügyfélkapu-hozzáférése, a NAV ügyfélszolgálatain és a kormányhivatalokban pár perc alatt regisztrálhat.

Aki mégsem szeretne ügyfélkaput nyitni, az 2019. március 18-ig idén is kérheti a NAV-tól a tervezet postázását az alábbi módokon.

SMS-ben a +36 30 344 4304-es telefonszámon (az üzenetben meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot a következők szerint: SZJA{szóköz}adóazonosítójel{szóköz}ééééhhnn).

A NAV honlapján elérhető űrlapon (www.nav.gov.hu/eszja/eszja), vagy formanyomtatványon (BEVTERVK), levélben, kötetlen formában (adóazonosító jel és születési dátum megadásával), a NAV telefonos tájékoztató rendszerein keresztül (NAV Infóvonal: 1819 és ÜCC: +36-80-20-21-22), valamint személyesen a NAV ügyfélszolgálatain.

Megosztás