Családi nap a nagyatádi bölcsődében

Négy csoportban ötven kisgyermeket nevelnek jelenleg az intézményben, amely a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ településein élő és munkába álló szülők gyermekeit fogadja. Videóval.

Az 1978-ban épült, 72 férőhelyes bölcsődét 2011-ben kívül-belül felújították és kibővítették. Most 11 kisgyermeknevelő és dajka gondoskodik az odajáró apróságokról. 20 hetes kortól 3 éves korig fogadják a családban nevelkedő gyermekeket. Nevelésüket a szülők együttműködésével végzik.

A szülők és a bölcsőde folyamatosan kölcsönösen tájékoztatják egymást a gyermek fejlődéséről – hangsúlyozta Barnaki-Farkas Erika bölcsődevezető. – Fontos számunkra, hogy milyen lesz az első intézményről alkotott benyomás, és milyen lelkülettel fordulnak a családok felénk. Törekszünk a jó kapcsolat megalapozására a szülőkkel, melyet tovább visznek a bölcsődét követő közoktatási intézményekbe.

A szombat délutáni családi nap bővelkedett programokban. Az érdeklődő kicsik és szüleik megtekinthették Gyöngyvirág óvoda néptáncos gyerekeinek, a kötélugróknak és Harkácsi Anita zumba csoportjának műsorát. Légvár, pónilovaglás, tűzoltóautó, lufihajtogatás és tombola is szórakoztatta a jelenlévőket.

Megosztás