Jövő év elején nyit az EcoFamily

Mintegy 300 millió forintos beruházással elkezdődött a Nagyatádon létesülő új kereskedelmi központ egyik áruházának a kivitelezése. Jövő év első negyedévére számítják a megnyitását.

Tavaly nyáron írta meg az Atádhír, hogy több üzletlánc is Nagyatádra készül. Az első építése el is kezdődött az Árpád utcai foghíjtelken. A másik kettő – a Jysk és a KiK – egy telken és egy épületben lesz majd a Szabadság és a Szarvas utca sarkán. Ezek megvalósításában is történtek előrelépések: megkapták az építési engedélyt a hatóságoktól, vagyis már csak az önkormányzat és a befektető közötti szerződés véglegesítése van hátra.

Az EuroFamily időközben nevet változtatott, viszont a nagyatádi beruházás mellett változatlanul elkötelezett, olyannyira, hogy a 650 négyzetméteres áruház építési területét június elején át is adták a befektetők a kivitelezőnek.

Az üzemeltető, azaz az EcoFamily olyan mértékben bízik a sikerességében, hogy 12 éves szerződést kötöttünk – árulta el Szentgróti János, a befektetői csoport képviselője. – Természetesen előtte részletes piacfelmérés készült, mivel a legközelebbi EcoFamily áruházak Kaposváron, Nagykanizsán és Keszthelyen vannak, így a nagyatádi meglehetős vonzáskörzettel bír majd.

Nagyatád és Dél-Somogy lakosságának választékát bővítik az eddig innen hiányzó termékkínálattal, ami találkozik a lakosság igényeivel, tette hozzá az üzletember.

Jelenleg 53 EcoFamily üzlet működik az országban. Termékeik között megtalálhatók a háztartási vegyi áruk, a kozmetikai cikkek, a papíráruk, az édességek és az ajándéktárgyak. 2020-ban saját bevallása szerint azért változtatott nevet az üzletlánc, mert úgy érezték, hogy az EuroFamily név szimbolizálja és fókuszba helyezi azt az irányt, amerre menni kívánnak: a gazdaságosság mellett az egészség- és környezettudatosság, valamint a fenntarthatóság útját.

A 300 millió forintos beruházás részeként 50 darab parkoló is épül, megfelelő környezetet és térburkolatot alakítanak ki. Eredetileg karácsonyra tervezték az üzlet nyitását, tudtuk meg a befektetőtől, de a közműkiváltások elhúzódtak, így csak 2022. első negyedévében vásárolhatunk ott először.

Megosztás