Családi nap az idősek otthonában

Szombaton családi napot tartottak a nagyatádi idősek otthonában. Az otthon lakói műsorral kedveskedtek a családtagjaiknak. Tombolahúzással, közös vacsorával, zenével és tánccal zárult a nap.

Igazi napsütéses, kora őszi délután fogadta a “Naplemente” Idősek Otthona lakóit és a megközelítőleg száz hozzátartozót, akik részt vettek a hagyományosan kétévente megrendezett családi napon.

Az ünnepi műsor Ormai István, Nagyatád város polgármesterének köszöntőjével kezdődött. Köszöntette az időseket, megköszönte a dolgozók odaadó, kitartó munkáját, gondoskodásukat.

– Ez a társadalom, a társadalmunk közös felelőssége: gondoskodni azokról, akik gondoskodásra szorulnak – hangsúlyozta a beszédben.

Ivókné Pintér Melinda, a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ vezetője arról beszélt, hogy a család szerepe az utóbbi években még jobban felértékelődött, a találkozás, a közös élmények mindennél fontosabbak lettek, hisz a járvány miatt hosszú ideig nem volt látogatható az intézmény, így most különösen sokat jelent a közösen eltöltött idő.

Az ünnepi köszöntők után a Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület tagjai örvendeztették meg a táncukkal az otthon lakóit.

Az idősek is készültek műsorral. Volt, aki verset mondott, volt, aki táncolt, többször pedig közösen énekeltek, majd a dolgozók is bemutatták a meglepetésműsorukat.

Az intézmény étkezőjében az otthon lakói saját munkáikból rendeztek be egy kiállítást.

A korai vacsora előtt tombolasorsolást is tartottak, amire megközelítőleg hetven felajánlás érkezett Nagyatád vállalkozóitól, lakóitól. A program zenével és tánccal zárult.

Megosztás