Csőtörés miatt vízszünet lesz az Aradi utcában

Múlt pénteken példás gyorsasággal javították meg a DRV munkatársai az Aradi utcai csőtörést. Kiderült, hogy csak ideiglenes megoldásról van szó, ugyanis az elöregedett, régi idomokat is cserélni kell.

Ma kezdték meg az Aradi utcában a DRV munkatársai annak a területnek a feltárását, ahol a múlt héten kijavították a csőtörést. Akkor csak ideiglenesen tudták megoldani a problémát, mert kiderült, hogy régi, a hetvenes években lefektett, elöregedett csövek és csatlakozások futnak a föld alatt.

– A csőtörés nyomán feltárt csővezetékszakaszon olyan idomot is találtak a kollégák, ami további hibalehetőségre ad okot – válaszolta az Atádhír kérdésére Kajdy Péter, a DRV nagyatádi üzemmérnökségének vezetője.

Emiatt egy nagyobb területet tárnak most fel, kicserélik a rendszer elöregedett elemeit, hogy csökkentsék a későbbi csőtörések kockázatát. A munkát nehezíti, hogy nemcsak a vízvezetékek, hanem egyebek között egy erősáramú kábel nyomvonala is ugyanott fut, ahol a vízvezeték.

A feltárás befejezése után az elemek cseréjét is megkezdik, a várható vízszünetről az érintett lakások tulajdonosait szóban értesítik majd a szolgáltató munkatársai. 

– Jellemzően egy ilyen elem cseréje másfél-kétórás vízhiányt okozhat, a csere, és a rendszer mosatása után helyreáll a vízszolgáltatás – tette hozzá Kajdy Péter.

 

Megosztás