CT-t kap a Nagyatádi Kórház!

Nem kell máshová utazniuk a betegeknek, sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz a vizsgálat, és a kórház jövője szempontjából is meghatározó a döntés. Szászfalvi László országgyűlési képviselő ma jelentette be a jó hírt.

– Méltó ajándékot kaptunk Nagyatád város és az egész dél-somogyi térség karácsonyfája alá, egy több évtizedes álom valósul meg: lesz komputer tomográf a Nagyatádi Kórházban – jelentette be délutáni sajtótájékoztatóján a képviselő. – 95 millió forintos hazai támogatásból vásárolhatja majd meg a kórház a modern berendezést a közbeszerzési eljárást követően. Ezenkívül mintegy 35 millió forint lesz a beépítése. A következő döntés az OEP-finanszírozás befogadása lesz, erre is jó esély van. Vagyis mindent egybevetve hosszú távon is biztosítható lesz a komputer tomográf működése. Reményeink szerint jövő év májusában már üzemelhet a CT a Nagyatádi Kórházban.

A diagnosztika és a sürgősségi betegellátás tekintetében igen jelentős előrelepés lesz ez. Ráadásul megfelelő szakemberek fognak idetelepülni, Dél-Somogy lakóiban pedig erősíteni fogja a városhoz és a térséghez való kötődést.

– Sok évtizedes együttműködés eredménye ez a, mondhatni, történelmi siker – emelte ki Szászfalvi László. – Mindenkinek a munkáját és együttműködését köszönöm, aki hozzájárult a megvalósításhoz. A nagyatádiaknak és a dél-somogyiaknak pedig áldott, békés karácsonyt, és boldog új esztendőt kívánok!

Megosztás