Új rendőrautók Nagyatádon is

60 szolgálati gépjárművet kapott a megyei rendőr-főkapitányság. A Mercedes, Audi, Skoda, Suzuki és Volkswagen gyártmányú szolgálati személygépkocsikat Kaposváron, a főkapitányság előtti téren adták át ma.

Az új járőrgépjárműveket Molnár Gábor r. ezredes, Somogy megye megbízott rendőrfőkapitánya adta át. 

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 5,43 évről 3,42 évre csökkent.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.

A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

Megosztás