Díszoklevél a remek teljesítményért

Egy banketten köszönte meg a polgármester a Nagyatádi FC labdarúgóinak, vezetőségének és szakmai stábjának az egész szezonban nyújtott remek teljesítményét.

Hét éve futó koncepción gyümölcsét tudta learatni ebben a szezonban városunk labdarúgócsapata, ugyanis már a bajnokság befejezése előtt öt fordulóval bajnokként hagyták el a pályát a hármas sípszó után. Emlékezetes, hogy az idei kiírásban a MOL Magyar Kupában még a legjobb tizenhat közé is esélye volt bekerülni a Nagyatád csapatának, ami nem kis teljesítmény. A kupában ráadásul gólkirályi címig jutott az NFC játékosa, Horváth Péter, aki négy mérkőzés alatt termelt hat gólt, így a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott két játékossal megosztva, mindezt úgy, hogy a legeredményesebb NB 1-es labdarúgó mindössze két gólig jutott a kupaküzdelmek során. Arról már a hét közepében beszámoltunk, hogy a nagyatádiak újra főtáblára kerültek a kupában.

A fentebb említett koncepció lényege, hogy a csapatban nagyatádiak fociznak, játékosokat ritkán igazolnak, inkább a saját nevelésű fiatalokra épít a vezetőség, és ha mégis új játékos érkezik, akkor azon igyekeznek, hogy ő a járás területéről származzon. Ez a sportszakmai koncepció viszonylag ritka a futballberkekben, hogy a lokálpatrióta szemlélet érvényesüljön, de egy biztos: a hozzáállás és az ötlet sikeres, hisz a játékosoknak külön motivációt ad, hogy nemcsak a csapatukért, hanem a lakóhelyükért lépnek a pályára hétről hétre. 

Pénteken a turisztikai központban egy banketten köszöntötte a polgármester a játékosokat és a szakmai stábot, ahol díszoklevelet is adományozott a csapatnak.

– Nagyon szép és nagyon nagy teljesítmény volt, beírtátok magatokat Nagyatád sporttörténelmébe. Nagyon ritka, amikor összejön, hogy így együtt van egy csapat, mint ahogy ti – fogalmazott a polgármester.

Galamb Gábor, a klub elnöke arról beszélt, hogy öröm volt látni az összetartást a csapatban.

– Bárkitől ki lehet kapni, amíg a pályára kiteszitek a szíveteket, de ha nem, azt nem tudjuk elfogadni – mondta a sportvezető. – Óriási dolognak tartom azt bármilyen sportágban, bármilyen szinten, hogy egy csapat bajnokságot nyer már öt fordulóval a vége előtt. 

A Nagyatádi FC játékosai:

Dekanics Márk, Csikós Ádám, Galamb Dávid, Pákai Gergő, Horváth Ferenc, Imrei Richárd, Horváth Péter, Juhász Dávid, Basics Zsolt, Vrban Nikolas, Patak Bálint, Koósz Ádám, Juhász Ákos, Nikolic Vukan, Gál Endre, Bogdán Levente, Fazekas Ádám, Jerkovic Marko, Beke Ferenc, Kovács Kristóf, Kollár Dominik, Horváth Martin, Mózsi Miron Maximilián, Mózsi Monor Marót, Fehér Márton.

Szakmai stáb:

Vezetőedző: Papp Zoltán
Technikai vezető: Kulcsár Károly
Asszisztensedző: Csajági Csaba
Masszőr: Horvai Zoltán

Ügyvezető: Csendes Balázs 

Elnök: Galamb Gábor 

Megosztás