Drónok, utazó planetárium és interaktív órák az Adyban

Harmincnál is több érdekes előadás egyetlen délelőtt alatt az Ady gimnáziumban. A pályaorientációs napra 350 tanuló érkezett a helyi általános iskolákból. Ezenkívül öt egyetem mutatta be a képzéseit a gimnazistáknak.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is színes programokat kínált a gimnázium vezetősége mind saját diákjainak, mind az általános iskolás vendégeknek. A cél mindkét esetében ugyanaz: megkönnyíteni a döntést, hogy hol tanuljanak tovább.

„A múlt évben is nagy elánnal készültünk erre a programra, és úgy tapasztaltuk, hogy az ehhez hasonló tevékenységeink és ez a program meghozta a gyümölcsét. Ez látszott a beiskolázási eredményeinkben is.” – mondta az iskola igazgatója, Dr. Büttnerné Bódi Ágnes. Az idei tanévben ugyanis négy osztályban 112 diák kezdte meg tanulmányait az Ady gimnáziumban. Legtöbben a környező általános iskolákból érkeznek. A programon ezért kiemelt figyelmet kaptak a helyi felső tagozatos diákok. Ők interaktív tanórákon vehettek részt. Például érdekes fizikai kísérleteket láthattak. Rendhagyó nyelvórán vehettek részt. Logikai feladatokat oldhattak meg. Még a földrajzzal is egy kicsit más oldalról ismerkedhettek. A tornateremben utazó planetárium nyűgözte le a csillagászat iránt érdeklődő tanulókat. Másoknak a gimnázium tanulói tartottak bemutató órát.

A gimnázium jelenlegi tanulóinak a meghívott egyetemek és főiskolák előadói igyekeztek ihletet adni a továbbtanuláshoz. A rendőrség és a katonaság kötetlen beszélgetéssel csábította a diákokat a szakma választására. A Pécsi Tudomány Egyetem mérnökinformatikusai pedig saját tervezésű programjaikat mutatták be: ezekkel anélkül irányíthatunk egy drónt vagy játhatunk le egy malomjátékot, hogy bármihez is hozzáérnénk.

 

 

Megosztás