Durchmars, betli, kontra! Több mint 40-en csaptak össze a 11. ultiversenyen

Ismét leosztották a lapokat a Vencel Sörözőben: szerte Somogy megyéből érkeztek játékosok a 11. ultiversenyre. Egész délelőtt zajlott a kártyaparti, négy fordulón keresztül.

A magyarok nemzeti kártyajátéka az ulti. Olyannyira, hogy több magyar ultis szervezet is azon tevékenykedik, hogy hungarikummá avassák a játékot. Igaz, az utóbbi években a fiatalok körében megkopott rá az érdeklődés, ám a presszók félhomályában az idősebb korosztály körében ma is nagy népszerűségnek örvend .

Éppen ezért ismét nagy érdeklődés övezte az immár hagyományos nagyatádi ultiversenyt, melyet 11. alkalommal szerveztek meg a játék veterán űzői. Sorsolást követően reggel 9 órakor ültek le a kártyások az asztalokhoz: összesen 42 játékos vett részt a megmérettetésen. Somogy és Baranya megyéből is érkeztek ultizók összesen 12 településről. A kezdéskor Németh Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket.

Dobor János, a verseny főszervezője
Dobor János, a verseny főszervezője

Az eddigi évektől eltérően a pontozáshoz nem a régi egyforintosokat használták a versenyzők, hanem az országos ulti egyesület által javasolt pontozólapokat. Négy fordulóból állt a verseny, mindegyiknél sorsolás útján döntötték el, kik ülnek le a 14 asztal valamelyikéhez. Fordulónként 15 leosztással játszottak.

A délutáni eredményhirdetésen az alábbi versenyzőket hirdették ki dobogós helyen:

I. helyezett: Márkus Ferenc, Szabás

II. helyezett: Gottvald Miklós, aki egyben a legjobb nagyatádi is lett

III. helyezett: Nagy István, Somogyszob

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás