Ebösszeírás kezdődik Nagyatádon

Egy úgynevezett ebösszeírási adatlapot kell kitöltenie minden kutyatulajdonosnak. Ez mától vehető át a polgármesteri hivatalban, ill. letölthető a város honlapjáról. Legutóbb 925 ebet számoltak össze a városban.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján a települési önkormányzat az ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles az ebösszeírási adatlapot kitölteni, és az adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani – tájékoztatott dr. Kovács Ildikó jegyző. – Aki ezen kötelezettségének nem tesz eleget, állatvédelmi bírságot köteles fizetni.

Az ebösszeírási adatlap mától vehető át a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal portáján, és letölthető a város honlapjáról (www.nagyatad.hu). Az adatlapot 2019. február 28. napjáig lehet a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal portáján leadni, vagy elektronikus iratként, ügyfélkapun megküldeni a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal részére.

A hivatal arra kéri a nagyatádi lakosokat, hogy nyilatkozatukkal segítsék elő az ebek összeírásához szükséges munkafolyamatok elvégzését.

 

Megosztás